Το σπίτι της χαράς

Καλάθι αγορών

[ ... ] Προϊόντα
Ταμείο
VirtueMart
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Όλα τα παιδικά βιβλία στο "Σπίτι της χαράς"

Για ακόμη περισσότερα βιβλία επιλέξτε μία από τις κατηγορίες που ακολουθούν

Βιβλία για παιδιά από 0-2 ετών, βιβλία για παιδιά από 3-5 ετών,

βιβλία για παιδιά από 6-8 ετών, βιβλία για παιδιά από 9-12 ετών,

βιβλία εφηβικά, βιβλία για τις διακοπές, βιβλία για γονείς,

βιβλία για εκπαιδευτικούς, βιβλία θρησκευτικά.

Εμείς στο «Σπίτι της χαράς» πιστεύουμε ότι το διάβασμα και το παιχνίδι από πολύ μικρή ηλικία είναι εξίσου σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Το παιδικό βιβλίο τονώνει τη φαντασία, χαρίζει γνώσεις, αναπτύσσει την αισθητική των παιδιών μέσα από τις εικονογραφήσεις και δημιουργεί μια μοναδική σχέση ζωής με το ίδιο το βιβλίο,διαμορφώνοντας τους αυριανούς αναγνώστες.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη και την Αμερική του 18ου αιώνα, το παιδικό βιβλίο γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τον 20ό αιώνα. Εκατομμύρια τίτλοι άρχισαν να εκδίδονται σε όλο τον κόσμο και η παιδική λογοτεχνία αναγνωρίστηκε πλέον ως ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό είδος.

Πρώτη συγγραφέα ελληνικών παιδικών βιβλίων θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την Πηνελόπη Δέλτα, ενώ και ο Γρηγόριος Ξενόπουλος έγραφε για τα παιδιά παράλληλα με τα άλλα έργα του. Μετά τους πρωτεργάτες της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, πολλοί και σπουδαίοι συγγραφείς κατέθεσαν, ως τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, τα έργα τους, διαμορφώνοντας γενιές και γενιές παιδιών.

Η μεγάλη άνθιση όμως του παιδικού βιβλίου ήρθε από τις αρχές του 21ου αιώνα έως σήμερα. Στις μέρες μας το παιδικό βιβλίο αποτελεί τον βασικό τομέα δραστηριότητας για πολλούς εκδοτικούς οίκους της χώρας όπως οι Εκδόσεις Άγκυρα, Αερόστατο, Αίσωπος, Επόμενος Σταθμός, Κέδρος, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Στρατίκης, Ψυχογιός, ενώ οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς μάς χαρίζουν μοναδικά παιδικά βιβλία που διαβάζουν γενιές και γενιές παιδιών!

Ονόματα όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Μαρω Λοΐζου, η Σοφία Ζαραμπούκα, ο Χρήστος Μπουλώτης, ο Μάνος Κοντολέων, η Μαρίζα Ντεκάστρο, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, η Ελένη Σβορώνου, η Αγγελική Βαρελλά, η Βούλα Μάστορη, η Ζωή Βαλάση, ο Φίλιππος Μανδηλαράς, η Μαρία Ρουσάκη, η Σοφία Μαντουβάλου, η Μαρία Αγγελίδου και τόσοι άλλοι, έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το παιδικό βιβλίο, ενώ οι ιστορίες συμπληρώνονται με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών σε απίστευτες και μοναδικές περιπέτειες, εικονογραφημένους από σπουδαίους εικονογράφους με υψηλό επίπεδο αισθητικής .

Ένα παιδικό βιβλίο, μια εικονογραφημένη ιστορία, ένα βιβλίο δραστηριοτήτων, ένα βιβλίο γνώσεων ή ακόμα και ένα κομικ είναι μια ξεχωριστή περιπέτεια! Αναζητήστε την!


 


tospititisxaras
Plan Toys
Paixnidopoleio.gr
Facebook Image

NEWSLETTER

e-mail address:


ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

mother
parents
babyradio
mamakid